Kefiroloji

Ameliyat sonrası kefir, ısırgan otu, yumurta!

Prof. Dr. Bingür Sönmez kalp ameliyatı sonrası 'hasta yemeği' servis edilmediğini söylüyor. "Yoğun bakımda diyete yer yok" diyen Sönmez, ameliyat sonrası sıkı beslenmenin önemine dikkat çekiyor Haber: FERHAN KAYA POROY -fkaya@doganburda.com Röportajımıza başlarken “Bu masaya yatmamak için ne yapalım?” demiştik. Ama ne yapsak olmadı ve karar alındı: Ameliyat olacak! Bundan sonra süreç nasıl işliyor? Tabii…
Devamı

SEPSİS OLUŞTURULMUŞ RATLARDA KEFİRİN ETKİNLİĞİ

SEPSİS GENEL BİLGİLER Sepsis; Yunanca çürüme anlamına gelen sözcükten türetilmiştir. Günümüzde sepsis, mikroorganizmaların ve toksinlerin kan akımının içine girmesi ve genel inflamasyonun konak yanıtı ile birlikte olması durumudur (10). ACCP/SCCM konsensus konferansında ise sepsis; infeksiyonun sebep olduğu “Sistemik İnflamatuar Yanıt Sendromu” (SIRS) olarak tanımlanmıştır (1). Sepsis, homeostatik denge ile endotel disfonksiyonu kaybına neden olurken peşinden…
Devamı

Kefir Sabunu

Kefir sabunu hiçbir kimyasal içermeyen ve yüzde yüz bitkisel bir sabun olup son yıllarda doğal ürünlere duyulan ilginin artmasıyla birlikte evlerimize girmeye başladı. Özellikle kadınların ciltlerinde makyaj kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan cilt problemlerinden ve yaşlanmayla birlikte yüzlerimize yerleşmeye başlayan kırışıklıklardan kurtulmak için farklı yollar arar dururuz. Bu arayışımızda en çok başvurduğumuz ürünler ise doğal…
Devamı

NE KADAR KEFİR TÜKETİLMELİ?

Biyokimya Uzmanı Dr. Esra Karaağaç, mayalanmış (fermente) bir süt içeceği olan kefirin mucizevi sırlarının, içerdiği maya ve bakterilerde gizli olduğunu söyledi. Son yıllarda rafine gıdaların tüketiminde artış olması ve buna paralel turşu, kefir, boza, çeşitli salamuralar gibi geleneksel fermantasyon gıdalarının az tüketildiğini belirten Dr. Karaağaç, "Süt ve yoğurt gibi fazla tüketilenlerin ise ekşimesin ya da…
Devamı

Kanser hastaları besinlerin gücüyle hastalığın hızını kesebilir!

Günümüzde vücutta ortaya çıkan bir kanser halinde hangi hastaya hangi beslenme tarzının uygulanması gerektiği çok önemli hale geldi. Bu nedenle her kanser hastasının diyetinin birbirinden farklı olması gerekiyor. İşte kanser beslenme ilişkisine dair özel bilgiler... Kanser çağın en önemli halk sağlığı problemlerinden biri. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı bir araştırmaya göre 2010 yılında 60 milyon…
Devamı

KEFİR UYKU SORUNUNU ORTADAN KALDIRIYOR

HER YAŞTAN İNSANIN RAHATLIKLA İÇEBİLECEĞİ KEFİRİN BİLMEDİĞİNİZ FAYDALARI… “Çocuklar, yaşlılar, hamileler ve menopoza giren bayanlar hiç tereddüt etmeden kefir tüketebilirler” diyen Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, besin değeri oldukça yüksek olan bu içeceğin faydaları hakkında önemli bilgiler verdi. Kefir, Kafkasya’da yapılan yöresel bir içecektir. Ama artık adını dünyaya duyurmaya başlamıştır. Gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı…
Devamı

Probiyotikler ve Kullanım Alanları

ÖZET Gıdaların üretiminde tüketici sağlığını destekleyici ve immün sistemi uyaran etkilere sahip mikroorganizmaların kullanımı giderek artmaktadır. Bu mikroorganizmaların önemli bir grubunu teşkil eden probiyotiklerin gastrointestinal sistem hastalıklarının engellenmesi ve tedavisinde ve normal mikrofloranın oluşumunda önemli bir rol oynadığı klinik denemelerle belirlenmiştir. Diğer yandan probiyotiklerin, suştan suşa farklılık gösteren gıda koruyucu etkileri ve değişik hastalıkların tedavisinde…
Devamı

Kefirli Arı Sokması Pasta (Bienenstich)

Bu hafta kefirli lezzetler köşemizde kefirli arı sokması pasta (Bienenstich) tarifini paylaşacağız. Kefirin eşsiz lezzetinin izlerini damağınızda hissedeceğiniz bu çok özel tarifi bizimle paylaştığı ve tatmamız için arı sokması pasta hazırladığı için Figen Hanım'a çok teşekkür ediyoruz. Üzeri bademle kaplanmış, hamurunun ve kremasının lezzet yarışına girdiği bu lezzeti tattığınızda siz de bizim gibi çok mutlu hissedeceksiniz. Hadi…
Devamı