Kategori Arşivi: Din

Kefir Helaldir

Kefir denen içeceğin helal olup olmadığı konusunda çok soru almış, ama bir türlü cevaplama imkánı bulamamıştım. Şimdi hepsine birden cevap vermiş olayım. Kefir, özel bir maya mantarıyla, keçi veya inek sütünün mayalanmasıyla hazırlanan ayrana benzer ekşi bir içecektir. Çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde bilinmekte, bugün ise dünyanın her tarafında tanınmaktadır. Bileşiminde yüzde 0.6-1.1…
Devamı

Kefir İçmek Caizdir

Son zamanlarda çok sık rastladığımız bir soruya verilen ilmi cevapları ve gerekçelerini yazılı olarak derlemek istedik. Kefir içmek caiz mi?  İşte kefirin helal olduğunu şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ispat eden diyanet işleri başkanlığımız ve Türkiye'nin en saygın din adamlarının bu soruya verdiği cevaplar ve bu cevapların görsel ve yazılı kaynakları... Diyanet İşleri Başkanlığı Fetvası: İslam dininde…
Devamı